Cyberpunkers CO.

Cyberpunk és sci-fi nyalánkságok a softwarektől kezdve, a filmeken át a mindennapokig bezárólag.

Zizek on Children of Men

2011.05.04. 23:02 | TodyG8 | Szólj hozzá!

 Ebben a kis videóban Zizek elemzi az Ember gyermekét. A meglátásai a háttérvilág fontosságáról, illetve a kifáradt 68-as kultúráról egészen jók. Sajnos ezt a kettőt nem igazán eredezteti egymásból. Illetve megfeledkezik arról, hogy mennyire markánsan befigyel a Beates Sárga Tengeralattjárója és Pink Floyd Animals című album borítója - tehát a totális államként működ anglia felső tízezre is 68 -asok hangulatában tengeti „utolsónapjait”, igaz erre majdnem rá mutat. Számomra e film kapcsán az is érdekes volt, hogy jellegzetesen azon a módon ábrázolta a totális államot, ahogyan az angolok szokták: gázálarc, fekete egyenruha, teadélután a parkban.

 

Részemről ezt a filmet az angol vonal kapcsán az If-hez, a III Richárdhoz, a Wall-hoz és The War Game-hez tudnám hasonlítani.

Címkék: men slavoj zizek children of

A bejegyzés trackback címe:

https://cyberpunkersco.blog.hu/api/trackback/id/tr522878500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása